
Další můj lowcarb oběd...
Pěkný den plný dobrého jídla, pro inspiraci:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
kuřecí prsa
|
2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžička |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
2 špetky |
Celerové hranolky | |
celer
|
0,5 kusu |
kořenicí směs provensálské bylinky
|
1 lžička |
olivový olej
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Omáčka | |
bylinky čerstvé směs
(oregano klasické, oregano pikantní, tymián, rozmarýn)
|
1 hrst |
vývar zeleninový domácí
|
100 ml |
smetana na vaření
|
100 ml |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Prsa osolíme, opepříme a opečeme na másle dozlatova.
-
Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky. Dochutíme bylinkami, soli, pepřem a promícháme s olejem. Pečeme na 190 stupňů dozlatova.
-
Do mixéru nalijeme vývar, přidáme bylinky, sůl, pepř a vymixujeme dohladka. Poté přelijeme do rendlíku, zredukujeme přebytečnou tekutinu, zalijeme smetanou a svaříme na požadovanou hustotu.
Makronutrienty
19%
62%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 379 kJ | 2 050 kJ |
Kalorická hodnota | 90,7 kcal | 490 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,53 g
1,04 g |
19,1 g
5,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,353 SVJ | 1,91 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,36 g
1,59 g |
18,1 g
8,58 g |
Bílkoviny | 11,3 g | 60,8 g |
Sůl | 0,669 g | 3,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů