Je to výborné a zdravé nízkosacharidové (low carb) jídlo. Oběd či večeře za pár minut.
- 20m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
játra kuřecí
|
500 g |
kedlubna
|
1 kus |
červená paprika
|
3 kusy |
cuketa
|
1 kus |
cibule
|
1 hrnek |
sůl
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubnu, cuketu, papriky si nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na půl kolečka.
Kuřecí játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky.
-
Na ghíčku si orestujeme tak pět minut cibuli. Poté přidáme játra a restujeme játra. Když jsou játra orestovaná, můžeme přihodit nakrájenou zeleninu. Necháme dusit pár minut pod pokličkou. Poté odkryjeme a necháme vydusit vodu, kterou pustila zelenina. Nakonec osolíme a opepříme.
Makronutrienty
27%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 281 kJ | 1 358 kJ |
Kalorická hodnota | 67,2 kcal | 325 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,88 g
0,569 g |
18,7 g
2,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,388 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,51 g
3,98 g |
12,1 g
19,2 g |
Bílkoviny | 8,11 g | 39,2 g |
Sůl | 0,483 g | 2,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů