Kuře s hlívou ústřičnou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kuře s hlívou ústřičnou

Chutné a zdravé jídlo, hlíva je cenná pro naše tělo.

Postup přípravy

  1. Hlívu ústřičnou nakrájíme na nudličky a vložíme do hrnce společně s masem. Mírně podlijeme vodou, jen tak, aby se jídlo nepřipalovalo. Osolíme a okořeníme kmínem.

    Dusíme cca 30 minut, podle potřeby během dušní podléváme vodou.

  2. Když je maso a hlíva měkké, rozmícháme ve studené vodě hladkou mouku a přidáme do hrnce. Povaříme. Pokud je třeba, přidáme vodu, aby byla omáčka měla požadovanou konzistenci.

    Servírujeme s rýží a s nakrájenou čerstvou zeleninou, např. rajčata, pórek, mungo klíčky...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte