Výborný low carb oběd, kedlubny upravené tímto způsobem jsou mimořádně chutné. :)
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kuličky z mletého masa | |
---|---|
maso mleté
|
500 g |
vajíčka
|
2 kusy |
droždí lahůdkové sušené, tebi
|
1 lžíce |
vláknina bramborová
|
30 g |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
směs koření na mleté maso
|
1 lžička |
Kedlubny | |
kedlubna
|
2 kusy |
smetana na vaření
|
100 g |
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
sůl himálajská jemná
|
1 lžička |
pepř barevný celý
|
1 g |
Postup přípravy
-
Kuličky: vše v míse důkladně promícháme rukou a pak tvoříme kuličky. Poklademe je na plech na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca půl hodiny.
Z tohoto množství jsem měla 15 kuliček.
-
Postup: kedlubny nakrájíme na malé hranolky. Povaříme v osolené vodě cca 8 minut. Pak vodu scedíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, kedlubnové hranolky krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem a přilijeme smetanu. Chvíli povaříme, než se smetana zredukuje.
-
ZELENINA - polníček, rukola, zelená paprika, cherry rajčátka - vše zalito avokádovým olejem.
Makronutrienty
6%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 803 kJ | 2 442 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 584 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,6 g
0,892 g |
4,85 g
2,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,16 SVJ | 0,485 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
14,8 g |
43,3 g
45,1 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 36,9 g |
Sůl | 1,49 g | 4,53 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů