Kulajda LC

Lucca

Kulajda LC

Polévka je grunt. Do chladného počasí ideální.

Postup přípravy

  1. Na másle nebo ghí si orestujeme cibuli spolu s nastrouhanou, oloupanou cuketou. Zalijeme vývarem a hned smetanou. Necháme povařit, aby cuketa změkla. Mezitím si uvaříme kedlubnu na kostky spolu s kurkumou a solí.

    Základ na polévku rozmixujeme mixérem a vrátíme na plotnu. Přidáme namočené houby a necháme provařit. V základu necháme zavařit rozšlehané vejce, dochutíme solí, přidáme nasekaný kopr. Scedíme kedlubnu a přendáme do polévky.

    Polévku odstavíme a dochutíme octem, pepřem a popřípadě dosolíme.

    Podáváme se zastřeným vejcem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte