Lehký a moc chutný oběd nebo večeře. Krůtí prsa připravená v pomalém hrnci jsou krásně měkká a šťavnatá. Jejich přípravou také člověk neztratí moc času - jen vloží do hrnce a za pár hodin zase vyndá. Přílohu lze samozřejmě zaměnit. Dobře by se hodilo třeba nějaké zeleninové pyré.
- 5h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
polníček
|
4 hrsti |
rajčata cherry
|
20 kusů |
červená paprika
|
0,5 kusu |
žlutá paprika
|
0,5 kusu |
avokádo
|
1 kus |
okurka
|
1 kus |
hořčice hrubozrnná
|
2 lžičky |
lněný olej
|
2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
Maso | |
krůtí prsa
|
800 g |
olivový olej
|
1 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 g |
kořenicí směs grilovací koření
|
1 lžíce |
petrželka, petrželová nať mražená
|
5 g |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Krůtí prso v celku jsem si naložila do směsi z olivového oleje, citrónové šťávy, soli, směsi koření na pečené maso a naťové petželky a dala na několik hodin odpočinout do lednice. Není to ale vůbec třeba.
Poté jsem maso jednoduše přesunula do pomalého hrnce a pomalila na nejvyšší stupeň zhruba 4 až 5 hodin.
Jako přílohu jsem zvolila salát. Všechny ingredience (okurku, papriky, rajče a avokádo) jsem nakrájela na kostičky, smíchala v polníčkem a zálivkou z lněného oleje, hrubozrnné hořčice, citrónové šťávy, soli, pepře.
Makronutrienty
18%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 399 kJ | 1 956 kJ |
Kalorická hodnota | 95,4 kcal | 467 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,29 g
0,471 g |
16,1 g
2,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,329 SVJ | 1,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,05 g
0,593 g |
24,7 g
2,9 g |
Bílkoviny | 10 g | 49,2 g |
Sůl | 0,281 g | 1,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů