Krůtí nudličky s citronovým pepřem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Krůtí nudličky s citronovým pepřem

Krůtí maso je jedno z nejzdravějších, s vhodnou přílohou máme výborný oběd.

Postup přípravy

  1. Krůtí maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky, okořeníme citronovým pepřem a solí. Necháme 2 hodiny v chladu marinovat.

    Citronový pepř můžete nahradit bílým pepřem a trochou citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu. Případně, pokud vám citron nevoní, můžete využít i jinou variaci koření - například trochu kvalitní sojové omáčky a gyros koření.

  2. Cibuli nakrájíme na proužky.

    Na rozpálenou nepřilnavou pánev rozložíme maso. Navrch nasypeme cibuli. Necháme na sucho prudce z 1 strany opéct. Nemícháme. Když je maso do růžova opečené, obrátíme a pečeme z druhé strany. Občas zamícháme, aby se nespálila cibule. Ke konci pečení přidáme nakrájený pórek a ještě asi 2-3 minuty společně opékáme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte