Krůtí čína na kari + špenátové grusetky

Krůtí čína na kari + špenátové grusetky

Postup přípravy

  1. Špenát podusit, až se vydusí všechna voda odstavit a nechat vychladnout.

    Do vyšší nádoby dát vejce, na kousky nakrájenou mozzarellu, mouku, špenát a sůl. Tyčákem vše důkladně rozmixovat do hladké kaše. Nalít na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem a stěrkou rozetřít na tenkou placku. Péct na 190 cca 10-12 minut.

  2. Krůtí prso(může být i kuřecí) jsem nakrájela na nudličky.Jednu větší cibuli jsem nakrájela na půlkolečka a dala společně s masem restovat na pánev se lžící ghí. Když se maso zatáhlo a pustilo šťávu tak jsem ještě restovala až bylo maso lehce opečené, podlila jsem trošku vodou a dusila do měkka. Stačí chvilka, krůtí maso je za chviličku měkké.

  3. Pak jsem tam přihodila mraženou čínskou směs, 2 lžičky kari,1 lžíci sojovky, trošku koření na čínu, půl lžičky kurkumy a půl lžičky sušeného zázvoru….chvilku jsem nechala probublat aby se zelenina prohřála a všechno jsem to zalila malou plechovkou kokosového mléka, opět jsem nechala cca 2 minutky probublat.

    Na talíři jsem si směs zasypala plátky mandlí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte