Křupavé zeleninové placičky - LC

Kristýna

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

Křupavé zeleninové placičky - LC 1 další fotka

Placičky chutí připomínají bramboráčky a lze je použít jako přílohu k masu i ke guláši, ale samozřejmě skvěle chutnají i samotné.

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme asi 20 minu t odpočinout, poté ji přes plátýnko zbavíme vody.

  2. Kořenovou zeleninu připravíme stejným způsobem.

  3. Nastrouhané suroviny vložíme do mísy, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, nastrouhaný sýr, vajíčko, sušený česnek, sůl, pepř a pečlivě rukou prohněteme.

  4. Na plech vyložený pečícím papírem, lžící vytvoříme placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20-25 minut na 180°C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte