Mnohem praktičtější a míň sladká varianta Krtkova dortu, lépe se krájí i jí:)).
Velký plech 40x30 cm.
- 1h
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
hladká mouka pšeničná
|
300 g |
cukr krystal
|
150 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
3 lžíce |
vajíčka
|
3 kusy |
olej řepkový
|
200 ml |
mléko plnotučné, selské
|
200 ml |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Krém | |
mléko plnotučné
|
300 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek
|
1 kus |
tvaroh měkký tučný
|
1 kus |
zakysaná smetana
|
2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
cukr vanilkový
|
1 kus |
čokoláda hořká
|
50 g |
Ještě | |
banány
|
6 kusů |
Postup přípravy
-
Na korpus si připravíme velký plech, vymažeme a vysypeme.
Všechny suroviny společně vyšleháme, dáme na plech péct asi 20 minut/200°C.
-
Mezi tím si uvaříme v mléce pudinkový prášek, překryjeme fólií a necháme vychladnout.
Potom společně vyšleháme tvaroh, vystydlý pudink, zakysané smetany.
Zvlášt šlehačku s vanilcukrem. Obě hmoty spojíme, dle chuti přisladíme.
Nastrouháme hořkou čokoládu a vmícháme do krému.
-
Vystydlý korpus si obřízneme asi 1 cm od kraje, vzniklý prostředek vydlabeme v tenké vrstvě. Rozdrobíme do misky, poslouží jako vršek dortu.
-
Na vydlabaný korpus dáme trochu krému, poklademe rozpůlenými banány a dáme zbytek krému.
Navrch posypeme drobky, dáme přes noc do lednice vychladit.
-
Je moc dobrý, praktický a vůbec...zkuste!
Makronutrienty
45%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 367 kJ | 1 659 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 396 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,1 g
10,2 g |
29,3 g
12,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,41 SVJ | 2,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,6 g
4,98 g |
29,8 g
6,04 g |
Bílkoviny | 5,19 g | 6,3 g |
Sůl | 0,274 g | 0,332 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů