
Další úprava krevet, s lowcarb přílohou - různé zeleniny doplní barvu i vitamíny na talíři.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
krevety loupané
|
300 g |
paprika kapie
|
2 kusy |
cibule
|
2 kusy |
mrkev
|
2 kusy |
česnek stroužky
|
4 kusy |
zázvor, čerstvý kořen
|
5 cm |
směs listových salátů
|
2 hrsti |
olivový olej
|
1 lžíce |
sádlo
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Krevety jsem rozmrazil a naložil do olivového oleje se strouhaným zázvorem a protlačeným česnekem, cca na 1 hodinu.
-
Mezitím jsem si nakrájel zeleninu a postupně na pánvi, na sádle pekl. Nakonec jsem upekl na té samé pánvi krevety, pustí vodu, tak jsem ji slil a opekl. Zázvoru se není třeba bát, tepelnou úpravou ztratil štiplavost, ale chuť zůstala. Někdo marinuje ještě v citrónové šťávě, já na rybách citron nemám rád, tak proto tam není.
Makronutrienty
41%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 251 kJ | 1 064 kJ |
Kalorická hodnota | 60 kcal | 254 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,44 g
1,95 g |
23 g
8,27 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,544 SVJ | 2,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,97 g
0,416 g |
8,35 g
1,76 g |
Bílkoviny | 5,77 g | 24,4 g |
Sůl | 0,366 g | 1,55 g |
Alergeny
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů