Křepelčí vajíčka se slaninou - obložený snídaňový talíř

Adéla Kábelová

Křepelčí vajíčka se slaninou - obložený snídaňový talíř

Pokud bych si měla vybrat nejoblíbenější snídani, asi by to byly vajíčka. Ty mám ráda na všechny způsoby. A když se mi omrzí slepičí vajíčka, sáhnu po křepelčích vajíčkách :-). Hodně mě baví takovéhle obložené talíře, kam si člověk naskládá vše, na co má zrovna chuť nebo zrovna potřebuje třeba spotřebovat.

Postup přípravy

  1. Na pánev vyskládám plátky slaniny a orestuji z obou stran. Pánev vytřu kuchyňskou utěrkou, dám na ní rozpustit máslo, přidám vyklepnutá křepelčí vejce (je třeba skořápku naříznout nožem) a restuji do požadované konzustence. Mezitím si obložím talíř vším, na co mám zrovna chuť. V mém případě to bylo avokádo, makadamové oříšky, borůvky, ředkvičky a rajče. Hodil by se tam určitě i nějaký sýr, olivy, kvalitní šunka, okurka, paprika nebo i jiná zelenina. Vajíčka osolím, opepřím, přidám třeba pažitku nebo petrželku a dám na talíř.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte