Nejsou to klasické kremrole, ani náplň není taková jaká má být, ale podobá se to kremrolím. Dlouho jsem přemýšlel jak na ně. Ani na netu není k dohledání nějaká low carb inspirace a tak jsem to prostě zkusil a během výroby těsta prostě experimentoval a přidával ingredience (množství), které jsem si dopředu promyslel v hlavě. Upečené trubičky se chutí nepodobají kremrolím, nejsou křehké, spíš bych přirovnal těsto k trdelníku, ale taky ne tak vláčné, holt chybí lepek. To ale neznamená, že by nebyly dobré, naopak jsou skvělé a moc dobré i bez náplně. Ale náplň tam patří a udělal jsem máslovou, protože to je jistota výborné chuti. A čokoládová prostě proto, že ji mám rád. Dohromady koncert chutí.
A my za úžasné trubičky děkujeme Jozefu Kabátovi - tleskáme!
- 2h
- 20 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
150 g |
mouka kokosová
|
150 g |
erythritol, sukrin
|
100 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
10 g |
guma xantanová
|
1 lžička |
sůl
|
1 špetka |
máslo čerstvé
|
150 g |
mozzarella
|
2 kusy |
vejce slepičí velké, l
|
2 kusy |
Krém | |
máslo čerstvé
|
200 g |
erythritol, sukrin
|
70 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
50 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 ml |
Postup přípravy
-
Suché potraviny promíchat. Přidat do suché směsi změklé máslo 150 g a rukou prohníst. Vznikne taková konzistence, jako když děláte drobenku na koláč. Nastrouhat 2 ks mozzarelly z nálevu (2x125 g) a rozpustit v mikrovlnce, nebo vodní lázni, vylít do ,,drobenky,, a zase prohníst rukou a nakonec přidat 2 vejce (L)
-
Nechat těsto tak 1 hodinu odpočinout v lednici (Později se s ním lépe pracuje, když je chladné). Mám středně velké trubičky, tak jsem si na každou trubičku odvážil 45 g těsta, rozdělil na 3 díly a každý v dlaních vyválel do válečku, který jsem rozmáčkl na dlani na plochý proužek.
-
Je to pěkné hraní si, ale nakonec to šlo po pár kouscích rychle. Sem tam se těsto trhalo, ale nakonec jsem ještě v dlani přimáčkl prsty, jako když dáte v ruku v pěst, nevadí, že nejsou úplně vzhledné, pečením trochu nabydou a tvar se změní do kulata. Dávat spojem těsta na spodek, na plech (papír), aby se při pečení neotevřely. Pomazal jsem je nakonec rozpuštěným máslem a pekl v troubě bez větráku na 170 °C 25 minut, ale po 20 minutě už to chce hlídat, přeci jenom, každá trouba peče jinak. Trubičky jsou navrchu pěkně upečené a uvnitř je těsto měkké, sladké a moc dobré.
-
Krém: 200 g změklého másla a 70 g práškového erythritolu vyšlehat do krému, musíte šlehat dokud se z malých hrudeček opravdu nestane jednolitá krémovitá konzistence, kdo zná, ví. Kdo takový krém ještě nedělal, chvilku to trvá.
-
V kastrůlku vedle jsem rozpustil 50 g 81% čokolády a 100 g 33% smetany (polovina kelímku) a důkladně promíchal, vylil (ne horké) do máslového krému a opět vyšlehal. A naplnil trubičky.
-
Na fotce poprášené práškovým erythritolem.
Kremrolí jsem upekl s tohoto množství 20 ks, ale pekl jsem na 2x po 10 kusech. Ještě rada, sundat z formiček ještě teplé, jde to lépe.
Makronutrienty
20%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 704 kJ | 1 116 kJ |
Kalorická hodnota | 407 kcal | 267 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,7 g
2,91 g |
7,67 g
1,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,17 SVJ | 0,767 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,5 g
19,8 g |
24,6 g
13 g |
Bílkoviny | 9,81 g | 6,42 g |
Sůl | 0,53 g | 0,347 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů