Kremrole - LC

Kremrole - LC 1 další fotka

Nejsou to klasické kremrole, ani náplň není taková jaká má být, ale podobá se to kremrolím. Dlouho jsem přemýšlel jak na ně. Ani na netu není k dohledání nějaká low carb inspirace a tak jsem to prostě zkusil a během výroby těsta prostě experimentoval a přidával ingredience (množství), které jsem si dopředu promyslel v hlavě. Upečené trubičky se chutí nepodobají kremrolím, nejsou křehké, spíš bych přirovnal těsto k trdelníku, ale taky ne tak vláčné, holt chybí lepek. To ale neznamená, že by nebyly dobré, naopak jsou skvělé a moc dobré i bez náplně. Ale náplň tam patří a udělal jsem máslovou, protože to je jistota výborné chuti. A čokoládová prostě proto, že ji mám rád. Dohromady koncert chutí.

A my za úžasné trubičky děkujeme Jozefu Kabátovi - tleskáme!

Postup přípravy

  1. Suché potraviny promíchat. Přidat do suché směsi změklé máslo 150 g a rukou prohníst. Vznikne taková konzistence, jako když děláte drobenku na koláč. Nastrouhat 2 ks mozzarelly z nálevu (2x125 g) a rozpustit v mikrovlnce, nebo vodní lázni, vylít do ,,drobenky,, a zase prohníst rukou a nakonec přidat 2 vejce (L)

  2. Nechat těsto tak 1 hodinu odpočinout v lednici (Později se s ním lépe pracuje, když je chladné). Mám středně velké trubičky, tak jsem si na každou trubičku odvážil 45 g těsta, rozdělil na 3 díly a každý v dlaních vyválel do válečku, který jsem rozmáčkl na dlani na plochý proužek.

  3. Je to pěkné hraní si, ale nakonec to šlo po pár kouscích rychle. Sem tam se těsto trhalo, ale nakonec jsem ještě v dlani přimáčkl prsty, jako když dáte v ruku v pěst, nevadí, že nejsou úplně vzhledné, pečením trochu nabydou a tvar se změní do kulata. Dávat spojem těsta na spodek, na plech (papír), aby se při pečení neotevřely. Pomazal jsem je nakonec rozpuštěným máslem a pekl v troubě bez větráku na 170 °C 25 minut, ale po 20 minutě už to chce hlídat, přeci jenom, každá trouba peče jinak. Trubičky jsou navrchu pěkně upečené a uvnitř je těsto měkké, sladké a moc dobré.

  4. Krém: 200 g změklého másla a 70 g práškového erythritolu vyšlehat do krému, musíte šlehat dokud se z malých hrudeček opravdu nestane jednolitá krémovitá konzistence, kdo zná, ví. Kdo takový krém ještě nedělal, chvilku to trvá.

  5. V kastrůlku vedle jsem rozpustil 50 g 81% čokolády a 100 g 33% smetany (polovina kelímku) a důkladně promíchal, vylil (ne horké) do máslového krému a opět vyšlehal. A naplnil trubičky.

  6. Na fotce poprášené práškovým erythritolem.

    Kremrolí jsem upekl s tohoto množství 20 ks, ale pekl jsem na 2x po 10 kusech. Ještě rada, sundat z formiček ještě teplé, jde to lépe.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte