Krémové rizoto s pečenou dýní

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krémové rizoto s pečenou dýní

Když chceme něco bez masa...

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme a vydlabeme dužinu. Nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem.

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 25 minut (podle velikosti kostiček).

  2. Rýži podlijeme malým množstvím vývaru, přivedeme k varu. Mícháme a postupně přiléváme vývar, až je rýže měkká. Na konci vaření musí v rýži zůstat trochu tekutiny, abychom dosáhli krémovité konzistence.

  3. Do rýže přimícháme 50 g parmezánu, dýni a část bazalky. Dochutíme solí a pepřem. Zbytek parmezánu a bazalky si necháme na ozdobu.

    Přikryjeme poklicí a necháme zhruba 5 minut dojít.

  4. Servírujeme ozdobené lístky bazalky a několika hoblinkami parmezánu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte