KRÉMOVÉ MERUŇKOVÉ ŘEZY

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KRÉMOVÉ MERUŇKOVÉ ŘEZY

Tak dneska jsem zhřešila a kousek jsem si taky ukrojila. A kluci nekecali, je to vááážně dobrota...

Určitě ho brzy zase upeču, protože zásobu zavařených meruněk mám ještě pořád hojnou.

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou množství moučkového cukru do husté bílé pěny, poté už jen vařečkou vmícháme střídavě mouku a sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli a druhou polovinou množství cukru.

  2. Těsto vlijeme na plech, vystlaný pomaštěným pečícím papírem (mám vnitřní rozměr 40x26cm) a pečeme cca 15 minut na 200 stupňů. Teplota a čas jsou pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou.

  3. Hotový korpus necháme zcela vychladnout, potřeme meruňkovým krémem a šlehačkou, posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme do lednice zatuhnout, nejlépe do druhého dne.

  4. Krém: 1 sklenice zavařených meruněk i s nálevem (hmotnost obsahu cca 700g), 500ml mléka, 3 vanilkové pudinkové prášky, 4 lžíce krystalu (může být i méně), 2 kelímky zakysané smetany (dala jsem Kunín 2x190g de Luxe 20%).

  5. Kompot vlijeme do hrnce, rozmixujeme elektrickým tyčovým mixérem dohladka, přidáme mléko, krystal a pudinkové prášky a uvaříme hustý pudink. ten necháme zcela vychladnout a poté do něj zašleháme zakysanou smetanu. Nalijeme na korpus.

  6. Navrch jsem použila svoji oblíbenou instantní šlehačku, 3 sáčky prášku a 300ml vychlazeného mléka.

    Na obrázku může být: dessert a food

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte