KRÉMOVÉ LEČO - nízkosacharidové

Luci

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

KRÉMOVÉ LEČO - nízkosacharidové

Máme moc rádi, vše domácí, jen papriky ještě nejsou. Inspirovala jsem se Florentýnou Zatloukalovou a je to dobrota:)

Postup přípravy

  1. Cibuli si oloupeme a nakrájíme.

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky.

    Papriky nakrájíme na nudličky.

  2. Ve větší pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, jemně ji osolte a na středně silném plameni nechte změknout a zprůsvitnět, asi minutu nebo dvě. Občas promíchejte. Jakmile cibule zprůsvitní, přidejte papriky, zvyšte žár plotýnky a zprudka je chvíli opékejte, opět za občasného promíchání.

  3. Nakonec přidáme rajčata a společně podusíme asi 10 minut.

    Dosolíme dle chuti.

    Nyní přijde kouzlo s vejci. Vejce vyklepněte do hrnečku a důkladně rozkloktejte vidličkou se špetkou soli. Lečo přiveďte k varu a vypněte nebo velmi snižte žár plotýnky. Vlijte vajíčka a ihned začněte míchat. Nepřestávejte, dokud se nedostanete k žádoucí hustotě, bude to trvat asi minutu. Čím pozvolněji a šetrněji se ke krémovitosti dostanete, tím lépe, příště už to třeba zvládnete i při více rozehřáté plotýnce, protože poznáte, kdy je nejvyšší čas přestat a lečo odstavit.

  4. Kvalitní klobásu si oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do ještě vroucího leča, aby pustila šťávu.

    Podáváme s dušenou cuketou, kedlubnovými bramborami či LC pečivem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte