Krémová mangoldová polévka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Krémová mangoldová polévka

Výborná polévka pro ty, co mají rádi špenát.

Postup přípravy

  1. Mangold omyjeme, nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek očistíme a nakrájíme každý stroužek alespoň na čtvrtiny.

    Mangold, cibuli a česnek vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody a dusíme zhruba 10 minut.

  2. Přidáme mouku a mléko a rozmixujeme do hladka. Osolíme a vrátíme na sporák, kde polévku povaříme asi 5 minut. Pokud je polévka moc hustá, přidáme mléko.

    Servírujeme se lžící jogurtu na každou porci a s jedlými květy, které dodají polévce pikantní příchuť.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte