Králík na smetaně a tvarohové noky - LC

Králík na smetaně a tvarohové noky - LC

Králíka na smetaně lze připravit low carb (nízkosacharidově) a oběd bude výtečný, zdravý a jako od babičky.

Děkujeme Ladě Michové za úžasný recept :)

Postup přípravy

  1. Králík - je naložený přes noc: sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, cibule, kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel), voda.

  2. Čím víc zeleniny a koření, tím líp. Pak je upečený v troubě. Přidávám na něj před pečením ještě plátky másla.

  3. - když je upečený, vyndám z pekáčku maso, nové koření a bobkový list. Výpek se zeleninou přeliju do kastrólu a umixuji tyčovým mixérem. Pak přidám smetanu (používám 15% do omáček) a trošku citrónové šťávy, případně ještě dochutím solí.

  4. Postup na noky: vše smícháme a necháme odstát a nabobtnat min. 20 minut. Pak vyválíme hada a nakrájíme na malé kousky. Vaříme v osolené vodě cca 3 minuty.

    Z tohoto množství mám 20 noků.

  5. Na talíř servírujeme noíky, přelijeme omáčkou, maso je obrané od kosti a natrhané.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte