Košíčky s vanilkovým krémem

LOW CARB STYL / veselé avokádo

Košíčky s vanilkovým krémem

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto smícháme a ručně nebo ve stroji vypracujeme.Hotové těsto zabalíme do folie, necháme v chladu odležet.

  2. Začneme připravovat krém. Žloutky se sladidlem a vanilkou šleháme nad vodní lázní 15 – 20 minut, dokud nezhoustnou. Dáme stranou a necháme vychladnout. Přidáme rumové aroma a vyšleháme se změklým máslem do hladka.

  3. Troubu předehřejeme na 180°C. Z těsta si odkrojíme kuličky o velkosti vlašského ořechu a každou natlačíme do formičky tak, aby pokryla dno, stěny a všechny záhyby. Pečeme 7 – 10 minut dozlatova.

  4. Po upečení košíčky necháme pár minut stát a opatrně vyklepneme. Sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem. Úplně vychladlé košíčky zdobíme krémem a ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte