Kornspitz kynutý LC

Lidka

Kornspitz kynutý LC

Další výborné pečivo bez zbytečných sacharidů.

Postup přípravy

  1. Do 100g mírně ohřátého podmáslí přidáme lžičku medu nebo cukru a rozdrobené droždí. Necháme vytvořit kvásek. Promícháme všechny ostatní ingredience, semínka lehce podrcená, otruby umleté najemno. Koření podle chuti, koupené chlebové, nebo umletý koriandr a fenykl, popřípadě kmín. Po vzejití kvásku smícháme vše dohromady i se zbylým podmáslím. Tuhost těsta regulujeme buď přidáním semínek, nebo vlažné vody. Necháme půl hodiny kynout na teplém místě, pak rozdělíme na 6 válečků. Dáme buď do formy, nebo na plech, potřeme vodou nebo vejcem a posypeme mákem, semínky, solí atd. Znovu necháme 20-25 minut kynout a pak pečeme v horkovzdušné troubě na 160, v normální 180 do zlatova.

    Do 100g mírně ohřátého podmáslí přidáme lžičku medu nebo cukru a rozdrobené droždí. Necháme vytvořit kvásek. Promícháme všechny ostatní ingredience, semínka lehce podrcená, otruby umleté najemno. Koření podle chuti, koupené chlebové, nebo umletý koriandr a fenykl, popřípadě kmín. Po vzejití kvásku smícháme vše dohromady i se zbylým podmáslím. Tuhost těsta regulujeme buď přidáním semínek, nebo vlažné vody. Necháme půl hodiny kynout na teplém místě, pak rozdělíme na 6 válečků. Dáme buď do formy, nebo na plech, potřeme vodou nebo vejcem a posypeme mákem, semínky, solí atd. Znovu necháme 20-25 minut kynout a pak pečeme v horkovzdušné troubě na 160, v normální 180 do zlatova.
  2. Cukr tady slouží jako potrava pro kvasnice, v procesu se rozloží na alkohol a oxid uhličitý, proto je pro kynutí povolený i v LC.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte