Rychlý nízkosacharidový oběd, za pár minut hotovo, právě je čerstvý kopr...mňam...
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
voda vařící
|
500 ml |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
celer
|
0,25 kusu |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
1 kus |
kopr čerstvý, koprová nať
|
1 hrst |
sůl
|
1 lžička |
Knedlík | |
lučina
|
100 g |
vajíčka
|
1 kus |
mandlová mouka
|
1 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 lžičky |
Ještě | |
vajíčka
|
4 kusy |
Postup přípravy
-
V osolené vodě s citronovou šťávou jsem uvařila kousek celeru, rozmixovala, přidala 31% smetanu, kopr a dochutila.
-
Knedlík - zamíchat v hrníčku a mikrovlnit cca 3,5-4 minuty.
-
Servírujeme s vařenými vajíčky od šťastných slepiček:)
Makronutrienty
15%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 471 kJ | 3 091 kJ |
Kalorická hodnota | 112 kcal | 739 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,53 g
1,05 g |
16,6 g
6,88 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,253 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,61 g
4,43 g |
63,1 g
29,1 g |
Bílkoviny | 4,27 g | 28 g |
Sůl | 0,777 g | 5,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů