KOPEČKOVÝ MOUČNÍK

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

KOPEČKOVÝ MOUČNÍK

A přidám i receptík na móóóc dobrou buchtu.

Kvůli Kubovi jsem musela vlašské ořechy opět nahradit něčím bezpečnějším, ale nakonec jsme se shodli, že je takhle možná ještě lepší...

Postup přípravy

  1. V kastrůlku necháme zvolna rozpustit Heru, přidáme vodu, cukr a kakao, důkladně vše rozmícháme a necháme směs zchladnout. Poté ji přelijeme do mísy, postupně přišleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky a pak už jen vařečkou vmícháme směs mouky a kypřícího prášku a sníh ze 3 bílků, ušlehaný se špetkou soli.

  2. Těsto natřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (já mám rozměr 40x27cm), navrch naklademe pomocí polévkové lžíce kopečky ořechového sněhu a upečeme.

  3. Ořechový sníh: 3 bílky (já mám ještě zásoby v lednici, takže jsem ještě jeden přidala, aby bylo hmoty víc), 200g moučkového cukru (dala jsem 250g), 200g mletých ořechů (já dala 250g mletých nesolených pražených arašídů).

  4. Bílky ušleháme do pevného sněhu, po částech přišleháme moučkový cukr a pak už jen vařečkou vmícháme mleté ořechy.

    Směs naklademe pomocí polévkové lžíce na těsto, vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut na 180 stupňů.

  5. Vychladlý moučník dozdobíme čokoládovou polevou.

    Poleva: 50g čokolády na vaření (používám 52% z Lidlu), 40g másla. Necháme roztopit ve vodní lázni.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte