KOMPOTOVÁ BUCHTA

Danula

Účastní se soutěže: Jíme dobře

KOMPOTOVÁ BUCHTA

Tohle je přesně ten pravý recept, když potřebujete likvidovat domácí zásoby zavařeného ovoce. Použít lze libovolný kompot a mírnými úpravami docílíte vždycky trošku jiného vzhledu a chuti.

Hrušky, jablka a třešně jsou dobré s trochou skořice.

Švestky a broskve mají rády třeba rum a vanilku.

K meruňkám se může přidat strouhaný kokos.

A všechny do jednoho mohou být jak světlé tak i kakaové.

Postup přípravy

  1. Kompot scedíme do misky, šťávu nevyléváme. V případě, že je ovoce větší (meruňky, broskve, hrušky, jablka...), překrájíme ho nadrobno.

  2. V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli, promícháme a vlijeme šťávu z kompotu, olej a přidáme vejce a nadrobno pokrájené ovoce. Důkladně promícháme a vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného menšího plechu s vyšším okrajem (já použila plech o rozměrech 32x22cm).

  3. Pečeme asi 25 minut na 170 stupňů.

    Doba pečení je pouze orientační, řiďte se především zkušenostmi se svou troubou a použijte test špejlí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte