Maminka piekla - Koláčik zo špaldovej múky a ovsených vločiek :).
Veeľmi jednoduchý a rýýchlo upečený (v našom prípade pri varení obeda )
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
polohrubá mouka špaldová
|
1 hrnek |
ovesné vločky jemné
|
1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
cukr třtinový
|
1 hrnek |
mléko rostlinné
|
3 hrnky |
olej řepkový
|
1 hrnek |
vajíčka
|
1 kus |
Navrch | |
rybíz červený
|
600 g |
Drobenka | |
máslo čerstvé
|
80 g |
hrubá mouka špaldová
|
1 hrnek |
cukr třtinový
|
1 hrnek |
skořice mletá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zmiešame najprv suché a mokré suroviny zvlášť. Potom ich spojíme a vymiešame do polotuhého cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy a vrch cesta posypeme najlepšie nahusto ovocím.
-
Zo surovín na posýpku vytvoríme drobivú zmes, ak treba, pridáme trochu masla. Posýpku navrstvíme po celej ploche koláča.
Ten pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút
-
Najlepšie koláčik, ako tradične, chutí na druhý deň, v ten prvý je ale super chrumkavý
Makronutrienty
60%
6%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 266 kJ | 2 746 kJ |
Kalorická hodnota | 303 kcal | 656 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
33,2 g
18,3 g |
72,1 g
39,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,32 SVJ | 7,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g
2,4 g |
41,2 g
5,21 g |
Bílkoviny | 3,15 g | 6,82 g |
Sůl | 0,151 g | 0,328 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů