Koláč s rebarborou - LC

Laduš

Koláč s rebarborou - LC

Výborný lowcarb koláč, osvěžující, se sladko-kyselou chutí.

Dezert či snídaně v sezóně rebarbory :)

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme směs z rebarbory. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme rebarboru, erythritol a dusíme cca 15 minut.

    Připravíme si posypátko z uvedených ingrediencí.

    Dortovou formu vymažeme máslem a zapneme si troubu.

  2. Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké řídké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouky smíchané s práškem do pečiva. Pokud nemáte kešu mouku, lze použít pouze mandlovou. Důkladně vše promícháme.

  3. Těsto vylijeme do dortové formy. Mám o průměru 23 cm. Nahoru dáme rebarborovou směs a posypátko.

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 35 - 40 minut, podle typu trouby.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte