Nedávno jsem pekla koláč s rebarborou, který mě nadchnul natolik, že jsem se rozhodla jej upéct znovu, tentokrát však s jahodami.
Vyzkoušejte tento skvělý koláč a budete překvapeni jeho lahodnou chutí. :)
- 45m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto prům. 21 cm | |
---|---|
mozzarella
|
2 kusy |
vajíčka
|
4 kusy |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
100 ml |
erythritol, sukrin
|
40 g |
mandlová mouka
|
150 g |
sůl
|
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
2 lžičky |
Navrch | |
jahody
|
300 g |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Zapneme si troubu, dortovou formu vymažeme máslem.
-
Do vyšší úzké nádoby vyklepneme vajíčka, natrháme mozzarellu a osolíme. Mixujeme tyčovým mixérem, dokud nemáme hladké řídké těsto, které přelijeme do mísy. Přidáme mléko, erythritol a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Důkladně vše promícháme.
-
Těsto vylijeme do formy. Mám o průměru 21 cm. Poklademe jahody. Já jsem měla malé, tak jsem je nechala vcelku. Když budete mít velké, tak je nakrájejte.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut, podle typu trouby.
Před podáváním posypeme mletým erythritolem.
Makronutrienty
24%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 826 kJ | 704 kJ |
Kalorická hodnota | 197 kcal | 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,12 g
2,79 g |
6,92 g
2,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,812 SVJ | 0,692 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
4,01 g |
12,5 g
3,41 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 9,28 g |
Sůl | 0,555 g | 0,473 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů