Kinder Pinqui nebo také Míša řez - čokoládový low carb řez

Zdena

Kinder Pinqui nebo také Míša řez - čokoládový low carb řez

Vynikající čokoládové nízkosacharidové low carb řezy. Zatím úplně nejlepší, které jsem pekla. Jsou vhodné i na svačinku, dětskou oslavu nebo na sváteční stůl. Na dezrt jsou použity pouze základní suroviny, příprava je velmi jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to. Řez je na povrchu politý čokoládou - ale nemusí být. Tento recept čokoládovou polevu neobsahuje. Pokud čokoládovou polevu máte rádi, klidně ji udělejte. Mascarpone v krému můžete nahradit také tvarohem. Krém s mascarpone však lépe drží, nepouští vlhkost jako tvarohový krém. Pokud nejste příznivcem low carb, sladidlo klidně nahraďte trochou cukru, získáte skvělou variantu klasického receptu a navíc bez mouky a lepku. Přeji dobrou chuť :)

Postup přípravy

  1. Těsto - k bílkům přidáme studenou vodu a vyšleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu lehce zašleháme mleté mandle. V jiné míse vyšleháme žloutky se sladidlem, zašleháme změklou čokoládu. Ke žloutkům poté lehce zamícháme sníh s mandlemi.

    Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 160st. cca 30minut - dobu pečení přizpůsobte své troubě.

  2. Krém - do mísy dáme mascarpone, citronovou šťávu, rum a lehce zašleháme. Následně přidáme šlehačku a vyšleháme tuhý krém. Sladidlo můžete klidně vynechat - záleží na vašich zvyklostech a chuti.

  3. Vychladlou placku rozkrojíme na půl. Placky proložíme krémem a dáme ztuhnout do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte