Skvělý nízkosacharidový (lowcarb) dezert ke kávičce...
instagram: https://www.instagram.com/waytohealth__/?hl=cs
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
3 kusy |
mouka kokosová
|
20 g |
voda
|
5 lžic |
kakaový prášek, holandské kakao
|
10 g |
xylitol
|
1 lžíce |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
200 g |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
75 g |
Postup přípravy
-
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, mouku, kakao, vodu a xylitol smícháme. Poté do směsi pomalu vmícháme sníh. Těsto nalijeme do formy (já měla 18x18 cm) s pečicím papírem. Pečeme na 200 stupňů 15 minut.
-
Po vychladnutí těsto rozpůlíme na dva obdélníky. Jeden obdélník potřeme 1/2 goldessy, na ní nalijeme rozpuštěnou čokoládu a dáme ztuhnout do lednice. Až čokoláda ztuhne, potřeme další vrstvu goldessy, přiklopíme druhou půlkou těsta a tu polijeme zbytkem čokolády. Vše dáme ještě ztuhnout do ledničky.
Makronutrienty
32%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 894 kJ | 592 kJ |
Kalorická hodnota | 214 kcal | 142 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
5,12 g |
7,8 g
3,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 0,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,2 g
7,15 g |
9,43 g
4,73 g |
Bílkoviny | 10,4 g | 6,92 g |
Sůl | 0,156 g | 0,103 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů