Kinder Pingui - mléčný řez low carb

Zdena

Kinder Pingui - mléčný řez low carb

Skvělá low carb varianta velmi oblíbeného receptu na svačinku do práce, ke kafíčku na domácí posezení či oslavu. Tento nízkosacharidový dezert nás snad nikdy neomrzí......

Postup přípravy

  1. Těsto - ve vodní lázni nebo v kastrůlku při velmi nízké teplotě necháme změknout čokoládu se šlehačkou a důkladně promícháme do hladké hmoty, necháme lehce zchladnout. K bílkům přidáme studenou vodu a vyšleháme tuhý sníh, zašleháme sladidlo. Do tuhého sněhu postupně přidáme v několika menších dávkách mleté mandle, žloutky a zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozložíme na plech a pečeme cca 25-30minut při 160st.C. - dobu pečení přizpůsobte své troubě.

  2. Krém - do mísy dáme mascarpone, tvaroh, citronovou šťávu, vanilku, rum a lehce zašleháme. Následně přidáme šlehačku a vyšleháme tuhý krém. Sladidlo můžete klidně vynechat - záleží na vašich zvyklostech a chuti.

  3. Čokoládová vrstva - čokoládu rozpustíme s kokosovým olejem a šlehačkou ve vodní lázni. Nalijeme na pečící papír a rozetřeme do tvaru obdélníku tak, aby velikost čokoládové placky se rovnala polovině velikosti použitého plechu a necháme ztuhnout - lednice, mrazák. Na ztuhlou čokoládu položíme pečící papír, čokoládovou placku obrátíme a odloupneme od pečícího papíru. Vznikne nám křehká čokoládová placka, kterou ihned použijeme do středu dezertu, pokud bychom ji nechali v teple, změkne a opět se přilepí na pečící papír. Pokud se Vám tento postup zdá komplikovaný, nalejte změklou čokoládu na první vrstvu krému, dejte zatuhnout do lednice a pak natřete druhou vrstvou krému, nahoru položte placku, dejte ztuhnout do lednice.

  4. Vychladlou čokoládovou placku rozřízneme na 2 půlky a vrstvíme :polovina placky-polovina krému-čokoládová vrstva - polovina krému- polovina placky. Nahoru už jsme čokoládu nedávali, ale záleží na vás, klidně řez čokoládou můžete polít.

    Dáme ztuhnou do lednice. Dobrou chuť

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte