Kimchi

Leny jede low carb

Kimchi

Jak si posílit imunitu? Udělejte si domácí kimchi. ☺

Pro mě je nejhorší to čekání, než vykvasí. Vyzkoušejte!

www.lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na pastu smíchejte dohromady.

    K nakrájenému zelí na 5 cm proužky přidejte cibuli, jarní cibulku, pórek, papriku, petržel, bílou ředkev, mrkev a vše důkladně promačkejte společně s pastou až zelenina pustí vlastní šťávu.

    Zelenina musí být změklá a ohebná.

  2. Vše napěchujte do čisté vypařené sklenice nebo hrnce na kvašení.

    Stlačte zeleninu dolů a musí být zatížená, aby byla potopená ve vlastní šťávě.

    Nechte kvasit asi 5 – 7 dnů v pokojové teplotě.

  3. Po dokvašení uchovejte sklenici v lednicí, kde se nižší teplotou kvašení zastaví.

    Postupně odebírejte kimchi vždy čistou lžící.

    Takto kimchi v lednici vydrží i několik týdnů, jen se musí zelenina udržovat pod hladinou.

  4. Postup najdete zde:

    https://lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte