keto chlebík s olivami

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

keto chlebík s olivami

Komu chybí pečívko...

Postup přípravy

  1. Rozpustěte máslo a nechte vychladit. Vymažte formu máslem pomocí mašlovačky.

    Troubu předehřejte na 200C.

    Vyšlehejte do tuha bílky, postupně přidávejte vajíčka, máslo a poté postupně mouku. Přidejte olivy, bazalku. Můžete i například smaženou cibulku, sušená rajčata...

    Vždy těsto jakoby špachtličkou nadzvedávejte. Snažte se poničit co nejméně vzduchu.

    Překlopte těsto do formy, vyrovnejte až do krajů. A dejte péct. Prvních 15 minut na 200, potom 15 minut na 170.

    Chléb je zpočátku velmi křupavý. Když ho ale dáte do sáčku, příjemně změkne, záleží, c máte rádi :)

    Rozpustěte máslo a nechte vychladit. Vymažte formu máslem pomocí mašlovačky.
Troubu předehřejte na 200C.
Vyšlehejte do tuha bílky, postupně přidávejte vajíčka, máslo a poté postupně mouku. Přidejte olivy, bazalku. Můžete i například smaženou cibulku, sušená rajčata...
Vždy těsto jakoby špachtličkou nadzvedávejte. Snažte se poničit co nejméně vzduchu.
Překlopte těsto do formy, vyrovnejte až do krajů. A dejte péct. Prvních 15 minut na 200, potom 15 minut na 170.
Chléb je zpočátku velmi křupavý. Když ho ale dáte do sáčku, příjemně změkne, záleží, c máte rádi :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte