Nízkosacharidová kešu kaše, to naše... A že je to daleko lepší recept než klasická krupicová...! Navíc neobsahuje lepek, vyhovuje požadavkům low carb, Whole30 i Paleo stravování.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
mouka z kešu ořechů
|
50 g |
mouka kokosová
|
40 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
skořice mletá
|
1 špetka |
jahody
|
5 kusů |
mléko plnotučné, selské
|
200 ml |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
máslo čerstvé
|
1 oříšek |
Postup přípravy
-
Mouku z kešu ořechů smícháme s kokosovou moukou. Zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
Pokud nemáme k dispozici mouky, rozmixujeme sušený kokos a kešu ořechy spolu s xylitolem na jemno. Poté už postupujeme jako s moukou.
-
Chvíli před podáváním si mouky s mlékem nalijeme do hrnce. Přidáme smetanu a vaříme do zhoustnutí na požadovanou konzistenci.
-
Sypeme skořicí, poléváme máslem a podáváme s jahodami nebo jiným ovocem.
Makronutrienty
37%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 844 kJ | 4 728 kJ |
Kalorická hodnota | 202 kcal | 1 130 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
2,99 g |
66,2 g
16,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 6,62 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
6,95 g |
81,8 g
39 g |
Bílkoviny | 5,81 g | 32,6 g |
Sůl | 0,076 g | 0,426 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů