KEŠU cukroví - LC

Sladce nesladce

KEŠU cukroví - LC

Kešu jsou jemnější než mandle. Jsou to mé nejoblíbenější ořechy. Chtěla jsem udělat lowcarb cukroví, z kterého jejich chuť bude cítit. Jsou tedy v těstě, v krému i v polevě. Opravdu jemné a lahodné.

Recepty na vánoční cukroví najdete v mé nové knize:

https://www.sladcenesladce.cz/kniha-sladce-nesladce-lowcarb/

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny zpracujeme na těsto a necháme odpočinout v chladu. Aby se těsto dobře vyvalovalo musí být dobře vychlazené. Vyvalujeme mezi dvěma pečícími papíry, posypanými kokosovou moukou. Vyválíme asi 5mm tlustou placku a vykrajujeme tvary. Pečeme na plechu vyloženým papírem na pečení do nazlatlé barvy při 170°C. S upečenými tvary nehýbeme dokud nevychladnou.

  2. Na krém dáme všechny suroviny vyjma másla do rendlíku a pomalu zahříváme za stálého míchání. Když je směs horká, skoro se už vaří odstavíme a promixujeme ponorným mixérem. Přikryjeme fólií a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  3. Máslo vyšleháme do pěny a po částech do něj zašlehávame vychladlou směs. Pořádnou vrstvou krému slepíme vždy dva tvary k sobě a dáme chladit do lednice.

  4. Stejně jako u krému vše zahřejeme na vysokou teplotu a promixujeme tyčovým mixérem. Vychlazené cukroví v polevě namáčíme a zdobíme půlkou kešu oříšku. Pokud nám začne poleva houstnout, opět ji zahřejeme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte