Jemné, lahodné lívanečky.
- 20m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
kefírové mléko
|
500 ml |
cukr krystal
|
1 lžíce |
hladká mouka pšeničná celozrnná
|
1 hrnek |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a tvořte naběračkou placičky a "smažte" na teflonové pánvičce, velikost je na Vás.
2. Jakmile začne těsto hnědnout, lívanec otočte.
3. Podle chutí si lívanec dozdobte sezónním ovocem, případně si vyšlehejte tvaroh s ovocem (tvarohové pyré).
Makronutrienty
67%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 476 kJ | 383 kJ |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 91,5 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,3 g
3,82 g |
13,9 g
3,07 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,73 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,71 g
0,768 g |
2,18 g
0,618 g |
Bílkoviny | 5,65 g | 4,54 g |
Sůl | 0,535 g | 0,431 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů