Zase jiná nízkosacharidová příloha, já kedlubny moc ráda...ale jde i z brambor pro neLC strávníky.
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
kedlubna
|
1 kus |
sůl
|
1 špetka |
kurkuma mletá
|
1 špetka |
česnek stroužky
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Menší kastrůlek si vyložíme máslem, přidáme kedluben na stejné velké kusy, které jsem osolila a posypala kurkumou. Prihodime dva stroužky česneku a na středním plameni děláme do změknutí a lehkého zčernání spodní části .
Makronutrienty
34%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 652 kJ | 629 kJ |
Kalorická hodnota | 156 kcal | 150 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,06 g
0,92 g |
7,78 g
0,888 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,806 SVJ | 0,778 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,7 g
49,8 g |
13,2 g
48 g |
Bílkoviny | 2,23 g | 2,15 g |
Sůl | 1,11 g | 1,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů