KAPUSTIČKOVÝ COLESLAW + KAPUSTIČKOVÉ KARBANÁTKY

KAPUSTIČKOVÝ COLESLAW + KAPUSTIČKOVÉ KARBANÁTKY

Protože právě teď je sezóna téhle super místní zeleniny, bude se třeba hodit recept na lowcarb karbanátky a coleslaw (oboje z kapustiček). Skvělý a zdravý LC oběd či večeře, nebo jídlo sebou na cesty či do práce.

Děkujeme Lucii Grusové za krásný recept :)

www.paleosnadno.cz

Postup přípravy

  1. Kapustičkový coleslaw:

    Kapustičky zbavte vrchních otlačených lístků a odřízněte okoralé stonky.

    Očištěnou růžičkovou kapustu nakrouhejte na co nejtenčí plátky - buď pomocí ostrého nože, na mandolíně, nebo pomocí krouhacího nástavce food procesoru (elektrického sekáčku).

    Nakrouhané kapustičky promněte s troškou soli a nechte chvíli odpočinout.

  2. Přimíchejte mrkev nakrájenou na tenounké nudličky (skvěle poslouží škrabka julienne) a cibuli najemno.

    Vše spojte majonézou a volitelně také smetanou.

    Podle chuti přidejte citrónovou šťávu, sůl a pepř .

  3. Kapustičkové karbanátky: Kapustičky očistěte a spolu s tvrdým sýrem nasekejte nadrobno (ve food procesoru nebo mixéru).

    Smíchejte je s mletým masem, rozdrceným česnekem, hořčicí, vejcem, žloutkem, solí a pepřem.

    Vše dobře promíchejte a vypracujte do menších nižších karbanátků (cca 50 g směsi na jeden).

  4. Masové placičky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte cca 20 minut dozlatova.

    Ještě teplé karbanátky podávejte s připraveným kapustičkovým salátem.

  5. TIPY

    Kromě kapustičkového coleslawu lze karbanátky podávat i s jinou oblíbenou přílohou. Skvělé budou například hranolky z celeru, tuřínu nebo vodnice, květáková kaše, celerový či dýňový "bramborový" salát atd.

    Masové placičky chutnají skvěle i zastudena, proto se hodí také jako jídlo zabalené s sebou na cesty.

    Karbanátky a salát uložené v lednici vydrží několik dní.

    Masové placičky lze také zamrazit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte