Tento lowcarb dezert byl dílem okamžiku a vše od oka...měla jsem prostě volnou rozpálenou troubu.
- 35m
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
ořechy vlašské mleté
|
4 lžíce |
mouka kokosová
|
15 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
xylitol, cukr březový
|
1 lžíce |
skořice mletá
|
1 lžička |
cuketa
|
200 g |
vajíčka
|
2 kusy |
bílý jogurt řeckého typu
|
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Navrch | |
rybíz červený
|
100 g |
maliny
|
1 hrst |
xylitol
|
1 lžíce |
kokos sušený, strouhaný
|
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme si máslo.
Nastrouháme najemno cuketu. Pokapeme citrónovou šťávou.
-
Smícháme si sypké suroviny, ořechy klidně vyměňte za jiné či mandlovou mouku.
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů.
-
Vše dohromady jen smícháme, dáme do formy 20 cm vymazané máslem.
Pekla jsem 30 minut/200 stupňů.
-
Hotový ještě teplý koláč jsem potřela LC marmeládou ( nebo si rozvař bobule s xylitolem) a posypala kokosem.
Možno i čokopolevu, já to nerada - potřebuji na chuť ten nakyslý šmrnc.
Makronutrienty
46%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 541 kJ | 452 kJ |
Kalorická hodnota | 129 kcal | 108 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
1,01 g |
9,91 g
0,846 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 0,991 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,42 g
3,94 g |
7,03 g
3,29 g |
Bílkoviny | 5,25 g | 4,39 g |
Sůl | 0,205 g | 0,171 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů