Efektní a celkem jednoduchý lowcarb dezert - což návštěva stejně nepozná :))
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
50 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
10 g |
guma xantanová
|
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
1 lžička |
xylitol, cukr březový
|
30 g |
vajíčka
|
4 kusy |
Krém | |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
250 ml |
mascarpone
|
250 g |
Čoko tečky | |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
50 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
25 ml |
Postup přípravy
-
- vejce a sladidlo šleháme šlehačem, dokud to nebude to vypadat jako světle žlutý sníh).
-
Vše suché důkladně promíchat (NUTNÉ kvůli xantanu). Opatrně vmíchat do vaječné pěny. Nalít na peč.papír a péct na 170 °C cca 15 minut (hlídat!). Ihned volně stočit (i s papírem) a nechat vychladnout.
-
@ Ovocný rozvar - rozvařit jahody se sladidlem (dle chuti)
@ Čoko tečky: hustší ganache
LC čokoláda + smetana ke šlehání v poměru 2:1, svařit dohromady, nechat vychladit v lednici jeden den.
@ Naplnit, zatočit, ozdobit dle fantazie ????
Makronutrienty
21%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 327 kJ | 984 kJ |
Kalorická hodnota | 317 kcal | 235 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,63 g
3,2 g |
7,14 g
2,37 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,963 SVJ | 0,714 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,2 g
16,4 g |
21,6 g
12,2 g |
Bílkoviny | 6,81 g | 5,05 g |
Sůl | 0,237 g | 0,176 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů