Kakaová placka s rumovou polevou - LC

Sladce nesladce

Kakaová placka s rumovou polevou - LC

Název vystihuje, jak lehké je upéct tento nízkosacharidový dezert.

Postup přípravy

  1. Použila jsem čtvercovou formu 20x20cm, kterou jsem vyložila papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 170°C. Sladidlo s vejci šleháme na nejvyšší stupeň minimálně pět minut. Všechny suché přísady promícháme a přisypeme k vyšlehané směsi, prošleháme maximálně 5 vteřin a nalijeme do formy. Pečeme cca 15minut.

  2. Upečené překlopíme na chladící mřížku a stáhneme opatrně papír na pečení. Necháme vychladnout.

  3. Všechny suroviny na polevu šleháme několik minut. Bude se nám zdát, že je krém jakoby sražený, protože se rum bude odlučovat od másla, ale tak to přesně má být. Náš původní recept je dokonce z krystalového cukru, který nám křupal v zubech a my to milovali. Krém natřeme na korpus v tenké vrstvě a vydlickou uděláme mřížku. Nakrájíme na řezy a máme hotovo. Rum se krásně vsákne do korpusu.

    Dobrou chuť!

  4. Spoustu mých receptů jsem sepsala do kuchařky nízkosacharidového pečení ????

    https://www.sladcenesladce.cz/

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte