Výborný testovací burger
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
vepřové maso mleté
|
0,3 kg |
hovězí mleté maso
|
0,7 kg |
vejce slepičí střední, m
|
2 kusy |
worcestrová omáčka
|
2 lžičky |
kečup jemný
|
1 lžíce |
česnek
|
2 stroužky |
strouhanka
|
2 lžíce |
hořčice plnotučná
|
1 lžička |
petrželka, petrželová nať sušená
|
1 lžíce |
Príprava burgru | |
houska
|
10 kusů |
sýr čedar, cheddar
|
150 g |
ledový salát
|
10 listů |
nakládané kyselé okurky
|
10 kusů |
kečup jemný
|
10 lžiček |
majonéza
|
10 lžiček |
cibule
|
1 kus |
rajčata
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
1. Zmiešať
2. Urobiť burger velkosti dlane asi 1 cm hrubý
3. Grilovat nebo smažit na pánvici
4. Po obrátení burgru na druhu stranu položiť plátok chedaru aby sa roztiekol
5. Dokončenie burgru podľa chuti:
opečená žemla
majonéza
maso s chedarom
plátok cibuľe
nakrájaná uhorka na plátky
plátok paradajky
šalát
kečup
opečená žemla
Makronutrienty
41%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 855 kJ | 2 667 kJ |
Kalorická hodnota | 204 kcal | 637 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15 g
2,69 g |
46,7 g
8,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,5 SVJ | 4,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
4,69 g |
36,9 g
14,6 g |
Bílkoviny | 9,92 g | 30,9 g |
Sůl | 0,685 g | 2,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů