JOGURTOVÉ LANGOŠE

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

JOGURTOVÉ LANGOŠE

Kuba miluje kečup, takže si ho hojně našplíchá na cokoliv, langoše nejsou tudíž výjimkou. Já zas do všeho nacpu česnek, a tak moje verze je ryze "antiupírská".

Postup přípravy

  1. Do části ohřátého mléka si rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky a lžičku cukru a důkladně rozmícháme. Vzešlý kvásek vlijeme do mísy ke směsi mouky, prášku do pečiva a soli, přilijeme zbytek mléka a olej, přidáme jogurt a umícháme husté těsto. Poté ho přendáme na vál a ještě rukama pěkně prohněteme. Hotové těsto vložíme do pomaštěného!!! igelitového sáčku, neprodyšně uzavřeme a ubytujeme v lednici.

  2. A teď už je na nás, jestli budeme langoše připravovat už druhý den nebo necháme těsto odpočívat klidně dalších 3-5 dní. Z těsta ukrajujeme menší kousky, ty roztlačíme dlaní na pomaštěné pracovní desce a necháme je chvilku "nadechnout". Poté smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.

  3. Jedna vychytávka od výrobce: Po vložení těsta do oleje vezmeme naběračku, nabereme vroucí olej a langoš s ním poléváme, krááásně se nafoukne a je jako obláček.

    Hotové necháme okapat přebytečný omastek na papírové utěrce a ještě teplé podáváme.

  4. Já natírám směsí zakysané smetany a česneku, utřeného se solí a sypu strouhaným tvrdým sýrem. Kuba si na to chrstne ještě litr kečupu a je nejšťastnější dítě na téhle planetě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte