Jehněčí žebírka na česneku

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Jehněčí žebírka na česneku

Je to hodně tučné, tedy jen občas kousek pro chuť.

Postup přípravy

  1. Česnek utřeme se solí a pepřem. Vzniklou pastou potřeme žebírka ze všech stran. Maso dáme do chladu uležet 1–2 dny.

  2. Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme do pekáče k masu. Podlijeme vodou a pečeme v mírně vyhřáté troubě až jsou žebírka měkká.

    Servírujeme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

  3. Jehněčí maso je dost tučné, proto si ho dopřejeme jen čas od času a malou porci. 1 kg žebírek bohatě stačí na 4 porce, někdy i na 5 porcí. Záleží na tom, jak masitá jsou.

    Žebírka pečeme raději delší dobu a na mírnou teplotu, aby se tuk v pekáči nepřepaloval. Výpek nikdy nejíme. Je hodně mastný.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte