JEHNĚČÍ STEAKY s MÁTOVÝM PŘELIVEM a BATÁTY

JEHNĚČÍ STEAKY s MÁTOVÝM PŘELIVEM a BATÁTY

Luxusní a výjimečné jídlo, přitom low carb :)

Děkujeme Luc Ka

Postup přípravy

  1. Marináda: půlka cibule, 2 stroužky česneku (jemně nasekané), 2 PL extra panenského olivového oleje, 1 PL balsamikového octa, 20g lístků čerstvé máty, 3-4 snítky tymiánu (otrhané), 1 PL hořčice, sůl a pepř

  2. Steaky potřeme z obou stran marinádou a dáme odpočinout do lednice přes noc.

  3. Batáty očistíme, nakrájíme na hranolky, okořeníme oblíbeným kořením a s olivovým olejem promícháme v míse. Obalené batáty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Zapneme troubu na 180 stupňů.

    Steaky očistíme od marinády, rozpálíme pánev na střední plamen a na olivovém oleji zatáhneme maso z obou stran. Cca 3 min z každé strany. Steaky předáme do pekáčku na mřížku, podlijeme trochu vodou. Pekáček se steaky a plech s batáty dáme do trouby a pečeme 20minut.

  5. Mezitím co batáty a steaky pečou, si připravíme mátovy přeliv...smícháme vše dohromady.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte