Luxusní a výjimečné jídlo, přitom low carb :)
Děkujeme Luc Ka
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
jehněčí kýta bez kosti
|
500 g |
Marináda | |
cibule
|
0,5 kusu |
česnek stroužky
|
2 kusy |
olivový olej panenský
|
2 lžíce |
ocet balsamikový
|
1 lžíce |
čerstvá máta
|
20 g |
tymián
|
3 snítky |
hořčice plnotučná
|
1 lžíce |
sůl
|
2 špetky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Mátový přeliv | |
čerstvá máta
|
3 hrsti |
citronová šťáva, čerstvá
|
1,5 lžic |
olivový olej panenský
|
2 lžíce |
sůl
|
1 špetka |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Batáty | |
batáty, sladké brambory
|
600 g |
olivový olej panenský
|
1 lžíce |
kořenicí směs italské koření
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Marináda: půlka cibule, 2 stroužky česneku (jemně nasekané), 2 PL extra panenského olivového oleje, 1 PL balsamikového octa, 20g lístků čerstvé máty, 3-4 snítky tymiánu (otrhané), 1 PL hořčice, sůl a pepř
-
Steaky potřeme z obou stran marinádou a dáme odpočinout do lednice přes noc.
-
Batáty očistíme, nakrájíme na hranolky, okořeníme oblíbeným kořením a s olivovým olejem promícháme v míse. Obalené batáty rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Zapneme troubu na 180 stupňů.
Steaky očistíme od marinády, rozpálíme pánev na střední plamen a na olivovém oleji zatáhneme maso z obou stran. Cca 3 min z každé strany. Steaky předáme do pekáčku na mřížku, podlijeme trochu vodou. Pekáček se steaky a plech s batáty dáme do trouby a pečeme 20minut.
-
Mezitím co batáty a steaky pečou, si připravíme mátovy přeliv...smícháme vše dohromady.
Makronutrienty
33%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 828 kJ | 3 660 kJ |
Kalorická hodnota | 198 kcal | 875 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
2,39 g |
47,6 g
10,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 4,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,1 g
3,56 g |
62,4 g
15,7 g |
Bílkoviny | 7,76 g | 34,3 g |
Sůl | 0,359 g | 1,59 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů