Játrová paštika

Kateřina Gallinová

Játrová paštika

V chladu paštika vydrží až několik dnů. Nebo ji můžete ještě teplou rozdělit do skleniček s rovnými hrdly a zavařit ji, v lednici by pak měla vydržet několik týdnů. Já zavařuju téměř dotažené skleničky v troubě rozehřáté na 120 °C, nejprve 15 minut, nechám vychladnout a uložím do chladničky do druhého dne, pak zavařuju ještě 30 minut, pevně dotáhnu a po vychladnutí skladuju v lednici.

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte sádlo a osmahněte na něm dosklovita cibuli. Přidejte játra a osmahněte je, až nebudou uprostřed krvavá. Osolte a opepřete.

  2. Ještě teplá játra v sádle rozmixujte ponorným mixérem na požadovanou hrubost paštiky. Ochutnejte a případně dochuťte, nezapomeňte, že po zchladnutí na pokojovou teplotu bude slaná i kořeněná chuť méně výrazná.

  3. Vlažnou paštiku uložte do lednice, vychlazením zpevní a půjde pak dobře mazat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte