Barevná a chutná snídaně, oběd či večeře. Na přípravu stačí jen vajíčka, nějaká zelenina, avokádo, kvalitní šunka nebo třeba cottage sýr a maximálně 15 minut času.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
olivový olej panenský
|
0,5 lžíce |
vejce slepičí malé, s
|
3 kusy |
avokádo
|
30 g |
ředkvičky
|
1 kus |
rajčata cherry
|
30 g |
polníček
|
0,5 hrsti |
šunka sušená, pršut, prosciutto
|
30 g |
okurka
|
30 g |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřeju olivový olej a přidám rozšlehaná vejce, do kterých přidám vždy trochu vody, aby omeleta nebyla vysušená. Přiklopím pokličkou a vařím dokud není omeleta hotová. Omeletu přemístím na talíř a pokladu prosciuttem, na kolečka nakrájenou okurkou, rajčaty, ředvičkami, na měsíčky nakrájeným avokádem a několika lístky polníčku.
Makronutrienty
10%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 639 kJ | 1 832 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 438 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,48 g
0,449 g |
7,11 g
1,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,248 SVJ | 0,711 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,1 g
2,77 g |
34,6 g
7,94 g |
Bílkoviny | 9,41 g | 27 g |
Sůl | 0,762 g | 2,18 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů