Efektní a moc dobrý nízkosacharidový dezert, přitom jednoduchý.
- 35m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
kokos sušený, strouhaný
|
20 g |
erythritol, sukrin
|
30 g |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
voda
|
3 lžíce |
Krém | |
mascarpone
|
400 g |
tvaroh měkký tučný
|
200 g |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
100 g |
Postup přípravy
-
Ušlehat sníh s vodou, přidat zbytek. Upéct placku na pečícím papíře - 170 °C 10-15 minut (podle trouby)
-
Krém: 400 g mascarpone + 200 g tvarohu + 100 ml 33% smetany - uslehat vše dohromady. 1/3 obarvit šťávou z jahod.
Nařezat korpus a ozdobit.
Makronutrienty
11%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 064 kJ | 946 kJ |
Kalorická hodnota | 254 kcal | 226 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,93 g
1,9 g |
3,49 g
1,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,393 SVJ | 0,349 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,1 g
15,3 g |
21,5 g
13,6 g |
Bílkoviny | 7,52 g | 6,69 g |
Sůl | 0,136 g | 0,121 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů