Jahodový nízkosacharidový dort

Petra Hash Cake Factory

Jahodový nízkosacharidový dort

Málo sacharidů, spousta chuti! Kdo tenhle dortík vyzkouší, určitě si ho zamiluje. Mlsejme bez výčitek! :-)

Postup přípravy

  1. KORPUS: Z bílků ušleháme sníh a dáme stranou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, postupně do ní vmícháme žloutky a nakonec opatrně vmícháme sníh. Vzniklé těsto nalijeme do nepřilnavé dortové formy a pečeme na 170°C přibližně 20 min.

  2. KRÉM: Všechny suroviny na krém smícháme a dobře prošleháme. Polovinu krému namažeme na vychladlý korpus, poklademe jahodami, které následně překryjeme druhou polovinou krému. Dáme chladit do lednice a vrhneme se na přípravu želé.

  3. ŽELÉ: Jahody s kokosovým cukrem důkladně rozmixujeme. Želatinu podle návodu rozpustíme ve vodě a smícháme s rozmixovanými jahodami. Směs opatrně nalijeme na dort a dáme chladit do lednice. Až želé ztuhne, je dort připravený k podávání.

  4. POZNÁMKA: Recept je možné upravit podle individuálních chutí a stravovacích návyků. Varianta, kterou jsem sem vložila, je nejsladší a chutná i běžným strávníkům, kteří se v příjmu sacharidů nijak neomezují.

    Kokosový cukr je možné úplně vynechat nebo vyměnit za xylitol, stévii,...

    Když vyměníme 70% čokoládu v korpusu např. za 85%, sníží se obsah sacharidů v jedné porci zhruba o 4,5 g.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte