JAHODOVÉ KNEDLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

JAHODOVÉ KNEDLÍČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA

ak dneska fakt nevím, na čem jsem... :D

"No mami, dneska ses teda zase vyznamenala!!!", povídá mi Kuba. No, není nad to slyšet vlastní hlášky z úst svého milovaného dítěte a samozřejmě použité tehdy, když se to nejméně hodí, že? "Tak dík, Kubo" ..

Postup přípravy

  1. Těsto vložíme asi na 2 hodinky do lednice. Pokud spěcháme, tak koulíme ihned, ale lepší je nechat těsto v chladu odpočinout, obzvlášť když plánujeme, že nám dětičky pomohou. Pak už jen prsty uždibujeme kousky těsta a balíme do něho jednotlivé ovoce. Z tohoto množství uvaříte asi dvě porce knedlíků (já ukoulela 14 knedlíčků). Samozřejmě berte v potaz velikost použitého ovoce.

  2. Hotové knedlíky vhazujeme do osolené vroucí vody a za občasného promíchání čekáme, dokud nevyplavou. Pak je vařím asi ještě 3-5 minut, podle druhu ovoce. Pokud si nejste jisti, zda jsou uvařené, stačí jeden knedlíček vylovit a rozkrojit.

  3. Pozn.: Samozřejmostí je u nás navrch zakysaná smetana, strouhaný tvaroh, moučkový cukr a přepuštěné máslo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte