Bublanina je nadýchaná, veľmi rýchla, nenáročná, môžete použiť aj iné ovocie...chutný dezert.
- 40m
- 24 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vajíčka
|
4 kusy |
olej řepkový
|
200 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
300 ml |
cukr moučka
|
250 g |
polohrubá mouka
|
500 g |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
Navrch | |
jahody
|
500 g |
Postup přípravy
-
4 celé vajíčka si vymiešam s olejom 200 ml, 300 ml mlieka a 250 g práškového cukru, potom pridám už len 500 g polohubej múky a nakonec prášok do pečiva.
Plech si vytriem maslom, vylejem cesto a poukladám nakrájané jahody. Pečiem pri 180° 35 minút.
Makronutrienty
57%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 428 kJ | 1 184 kJ |
Kalorická hodnota | 341 kcal | 283 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
35,4 g
14,5 g |
29,4 g
12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,54 SVJ | 2,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,3 g
1,3 g |
17,7 g
1,08 g |
Bílkoviny | 4,96 g | 4,11 g |
Sůl | 0,362 g | 0,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů